diumenge, de desembre 26, 2004

la lentitud

Anit després del dinar, dinars, sopar, sopars i resopars, arribí a casa en un estat relentitzat. Joan estva per allí (sabeu que aquest dies ha vingut a visitar-me) entretingut en el descobriment de les coses que hi tenim els humans. Estava tan entrentingut mirant els llibres que el vaig deixar fer. Encara no sap llegir clar, però si el veieres és com si ho fera, encara que ell només veu gotetes de tinta una rere l'altra i algunes gotetes es repeteixen i van formant dibuixets més grans. L'altre dia li vaig dir si volia que li explicara que ès i em va dir que no, que preferia copsar ell mateix quin sentit tenien aquells dibuixets repetetius i després ja m'ho diria. Per descomptat no vaig insistir i encara està pegant-li voltes a una cosa que a mi em sembla tan senzilla i normal.

Així les coses vaig anar al videoclub i vaig agafar una pel·lí. he de dir que a joan no li desperta cap curiositat (de moment) la televisió , massa abstragut com està en les formes primerenques ni tan sols pega cap ullada a aquest aparell... ja arribarà el moment ... Per tant em deixí caure en el sofà i em posí a veure la pel·li.

El Sr. Ibrahim i las flores del Coran.

Des del meu temps intermedi, vaig veure amb plaer la serenitat del viatge tan proper i a la vegada tan misteriós de la vida. El descobriment de la vida que coneixem i vivim juntament amb el final del viatge per aquesta mateixa vida.
Com de senzill és començar a viatjar i com de senzill resulta arribar-ne al final del viatge. Allò difícil tal vegda resulta estar-ne en l'estadi intermedi. Em van vindre al cap moltes coses, El viatge a Itaca , La cançó de Presuntos "Como hemos canviado", Kavafis, la meua iaia... Començar el viatge és innat i autònom, arribar-ne a la fi també. Però com arribem a la fi ja és cosa nostra.Saber arribar-ne a la fi suposa adonar-nos del passos que hi fem, dels encontres i dels llocs on parem i reposem, també de les constants equivocacions en la direcció i en els camins travessers que ens poden portar a perdre'ns si no sabem tornar-hi. A la fi, crec que només és pot arribar a la felicitat plena si has sabut gaudir del cami i tot el que suposa el viatge.
El senyor Ibrahim diu en un moment que en la lentitud radica la vertadera felicitat. La lentitud en totes les coses suposa un ple coneixement d'elles, gaudir-ne plenament i trobar-ne l'essència. Si ens deixem endur per visites fugisseres de res serveix viatjar.
Per això quan en acabar la pel·licula , el meu amic joan encara estava ofuscat en descobrir el sentit d'unes gotetes de tinta sobre un full, em vaig sentir feliç. Joan havia començat bé el seu viatge....

13 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que aquesta és una pel·lícula per a assaborir amb calma. Realment fa pensar l'encreuament de camins entre Omar Sharif i el jove vailet pràcticament orfe. És una pel·lícula molt recomanable.
Pel que fa a la lentitud estic d'acord amb tu. Realment costa moltes vegades parar una mica i mirar les coses amb calma o, senzillament, no fer res. Seure i esperar o seure i mirar d'entendre alguna d'aquestes assignatures pendents que sempre guardem en alguna banda dels nostres pensaments...
Hauríem de millorar la nostra tècnica de viure més a poc a poc, sens dubte.

Gràcies per les teves paraules en el meu blog. Transmeten ànims i confiança. Fins aviat,
Marcel·lí

( http://blogs.ya.com/bohemiachampain )

Anònim ha dit...

Cada día me gusta más tu historía, aportas conceptos muy interesantes para encontrar la serenidad, la calma, la felicidad, mira no me había planteado el tema de la lentitud, pero me parece q hay mucha verdad en ello, y lamentablemente yo a menudo llevo prisa, así que....
gracias por compartir, por recordar. Muchos besitos !!

JoanAlbor ha dit...

Marcel·li: Gràcies per les teues paraules de confiança, a mi també me la transmet les teues. Seguiré visitant el teu blog, tan interessant i plé d'imatges i paraules per gaudir-ne la felicitat que hi transmeten. La felicitat crec que té molt a veure amb la debilitat de les coses, les coses dèbils sempré són precioses. Una abraçada.

Brisa: un beset molt gran, Gràcies pel teu comentari. Sí la veritat és que tots anem massa de pressa en aquest món, i moltes vegades ens oblidem de parar i assaborir el moment, cada vegada el temsp terrestre és més escàs :) jejeje. Per això ha estat molt bé que muntes eixa nau, jajaja. Un bes i BON ANY. Fins aviat.

Anònim ha dit...

Great work!
[url=http://nfocwdns.com/quwm/uxix.html]My homepage[/url] | [url=http://xmcatawc.com/pqdo/cqup.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Great work!
My homepage | Please visit

Anònim ha dit...

Good design!
http://nfocwdns.com/quwm/uxix.html | http://mbrpppac.com/enxq/xooe.html

Anònim ha dit...

Thank you!
[url=http://bndaqhvx.com/sarb/nipl.html]My homepage[/url] | [url=http://vkmjmsfi.com/bmia/wlnh.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Thank you!
My homepage | Please visit

Anònim ha dit...

Thank you!
http://bndaqhvx.com/sarb/nipl.html | http://ajaofocx.com/uzkp/vlon.html

Anònim ha dit...

Thank you!
[url=http://nqdiocba.com/bphn/ecjj.html]My homepage[/url] | [url=http://uxgnfnkw.com/dvqm/zmtj.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Good design!
My homepage | Please visit

Anònim ha dit...

Well done!
http://nqdiocba.com/bphn/ecjj.html | http://likhsdnf.com/vmha/aelf.html

Anònim ha dit...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David